18 травня
Завантажити ще

У столичній школі вчитель фізкультури принижував та знущався з учня-переселенця з Луганщини

У столичній школі вчитель фізкультури принижував та знущався з учня-переселенця з Луганщини
Фото: t.me/BatkySOS/832

У Києві у школі № 37 розгорівся конфлікт між вчителем фізкультури та учнем-переселенцем з Луганської області. Вчитель погрожував учню та обзивав його "сєпарською гнидою" нібито через те, що підліток не так чи не туди поставив швабру. У Департаменті освіти і науки Києва відреагували на цей інцидент, повідомляє ТСН.

Відео конфлікту опублікували у Telegram-каналі "БАТЬКИ SOS".  На кадрах чути, як вчитель погрожує учню та обзиває його "сєпарською гнидою" нібито через те, що підліток не так чи не туди поставив швабру.

- Я тебе зараз по горбу йо*ну, сєпарська гнидо, бл*ть. Я тебе навчу, як правильно. Не буду з тобою цяцькатися… Якщо я тебе трону, тебе навіть реанімація не спасе, - погрожує вчитель хлопцеві.

Як пише паблік, учень переїхав до столиці з Луганської області. Така поведінка педагога неабияк обурила користувачів соцмереж.

- Чому такі вчителі працюють у школах? Всі діти однакові, і неважливо, з якої вони області приїхали. Ми живемо в одній країні і на одній території. Нас об'єднує одна велика біла. Як можна так ставитися до дитини? Така людина (якщо його можна так назвати) не має працювати з дітьми, - пишуть коментатори.

Управління освіти Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації відреагувало на інцидент.

- Спільно з адміністрацією закладу освіти, ювенальною превенцією та учасниками освітнього процесу ЗЗСО № 37 наразі здійснюється розгляд зазначеної ситуації, – зазначили у департаменті освіти.

За результатами розгляду будуть у найкоротший термін вжиті відповідні управлінські рішення. Про них повідомлять додатково. У поліції Києва сайту ТСН.ua повідомили, що проводять перевірку інциденту у школі.

  • Раніше дитяча письменниця та громадська активістка Лариса Ніцой заявила, що у львівській школі № 87  звільнили вчительку української мови, завуча школи, за те, що вона попросила дитину-переселенця говорити в освітній установі державною мовою. За словами Лариси Ніцой, педагог зробила зауваження хлопчику, за що вчительку звільнили із приписом «заборони обіймати посади в майбутньому».