Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

За два роки загинули 30 "ухилянтів", які намагалися перепливти річку чи перейти гори

За два роки загинули 30

З початку повномасштабного вторгнення при спробі незаконно перетнути кордон загинули  близько 30 осіб. Це люди, які намагалися переплести гірську річку чи перейти гори. Таку статистику озвучив голова Державної прикордонної служби Андрій Демченко в інтерв'ю Укрінформу".

- Дивним є те, що люди готові платити великі кошти, не знаючи людину особисто. Вони отримують якісь інструкції, переводять кудись кошти, фактично, за інструкцію. А потім стикаються з тим, що маршрут пролягає по гірській річці. Потім порушники дивувались, що вони заплатили кошти, їм обіцяли сприяння, а діставшись лінії кордону, виявили, що їм доведеться перепливати гірську річку і багато хто розуміє, що вони не мають достатньо сил для цього. І тому хтось при спробі подолати гірську річку чи перейти гори втратив життя... Крім цих перешкод,  у горах є дикі тварини, які також створюють серйозну загрозу для життя, - розповів Демченко.

За словами Демченка, спроби незаконно перетнути кордон відбуваються щодня. Найбільше таких спроб фіксують поза межами пунктів пропуску на кордоні з Молдовою та Румунією. Через польський кордон найчастіше намагаються "прорватися" за підробленими документами.